čtvrtek 5. července 2012

Šneci

Nebojte, nebudu vás nutit jíst ty slizké potvůrky, které moje teta s oblibou rozšlapává (samozřejmě omylem! :D) Tentokrát to bude něco méně zdravého, ale zato se po tom vždycky můžou všichni utlouct :D Přípravuju je skoro na každou oslavu a jsou jako první pryč ;D A jak teda na ně?

INGREDIENCE
- Balení listového těsta
- 20 dkg anglické slaniny / salámu
- Plátkový sýr eidam
- Kmín
- Hladká mouka

POSTUP
1) Listové těsto rozválíme na pomoučené podložce na dloooouhý plát a uprostřed poklademe po délce slaninou a pak sýrem
2) Přeložíme prázdné okraje přes sýr a slaninu a těsto smotáme do válečku, že kterého odkrajujeme kolečka široká tak 0,5 cm
3) Kolečka poklademe na plech a pečícím papírem řezem dolů a každé posypeme kmínem
4) Pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů, dokud nezezlátnou (hlídat! :D - ať místo šneků nemáte černochy)
5) Po vytažení z trouby sundáme z plechu a můžeme podávat teplé nebo studené, nejlepší jsou druhý den :)

UPGRADE
- Náplň nemusí být jen sladká, můžeme rozpálené těsto potřít trochou másla, posypat třtinovým cukrem, skořicí a nasekanými ořechy, pak postupujeme stejně, ale vynecháme kmín ;D

3 komentáře:

  1. Tohle vždycky děláme na Silvestra a než přijde návštěva tak je plech šnečků pryč! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Máte krutou tetu ;)

    OdpovědětVymazat
  3. jedna mala rada než budete těšto krajet na "šneky " je dobré celý zavin vložit tak na hodku do mražáku..lépe se to pak krájí :-)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D