pondělí 19. května 2014

Cardio? Is that Spanish?

Ahoj lidi!

Jak jsem slibovala, jsem tu s dalším článkem. Opět ta prodleva od minulého byla delší, než jsem původně plánovala, ale tak.. stane se xD O:-) Na FB jste mi napsali pár nápadů na nové články, takže teď, jak bude už snad škola trochu volnější, se do toho pustím.


A tím úplně nejčastějším ''požadavkem'' na článek byla otázka mého aktuálního tréninku - jak, kdy, kde, co, proč.. :D Já jsem se rozhodla, že v tomto článku vysvětlím (nebo se o to aspoň tak nějak pokusím), co to teda ten objem je a vše okolo něj. Jíte v objemu každý den v mekáči abyste nabrali 30 kilo a pak v dietě děláte každý den 3 hodiny kardia a jíte jen okurky abyste se stihli vyrýsovat na soutěž? Nooo, možná to tak někdo má (v tom případě ho ale dost lituju - hlavně v té dietce :D), ale v tomto článku vás však přesvědčím, že to je ve skutečnosti jinak. 



Objem je doba, kdy se soustředíme na nabírání svalové hmoty. Pro ty, co soutěží v kulturistice a fitness, je toto doba mezi soutěžemi, kdy se snaží zlepšit své zaostávající partie (tákže u mě nohy, lýtka, záda, ramena, ruce, břicho a zadek xD) a ladí formu.
K tomu, aby svalíky rostly, potřebujete přijmout více energie, než za den spálíme. V této ''fázi'' kladete větší důraz na váhy v posilovně, hodně sacharidů, bílkovin a tuků v každodenním jídelníčku a dostatek odpočinku. 




Zejména holky mi často píší, že se chtějí pustit do objemu, ale nechtějí přibrat zároveň žádný tuk. Je to možné? No, možné to sice je, ale s nějakým tím přírustkem tělesného tuku je lepší počítat. Ale nebojte - pokud budete mít vypilovaný jídelníček a drtit to pořádně ve fitku, nemusíte se bát, že vám v době objemu kromě větších svalů naroste i pneumatika kolem pasu. Navíc není dobré být super vysekaný/á/é (xD) celoročně - a většině z nás nějaký ten přírustek může i pomoci k zvedání vyšších vah.


TRÉNINK
Více jídla = více energie a síly = možnost zvedání vyšších vah = svaly dostávaji podnět k růstu. Avšak jen bych upozornila na to, že snažit se každý trénink zvednout víc a víc a pokaždé chtít trhat své nové rekordy na dřepech či benchpressu není zrovna nejlepší nápad - více o periodizaci tréninku se můžete dočíst například v TOMTO ČLÁNKU nebo ZDE. Dovolím si citaci z druhého článku, který tak nějak ve zkratce vysvětluje podstatu, proč je nutné periodizaci opravdu neházet za hlavu.

„Tvrďákova periodizace: lehký trénink, střední, těžký, těžší, ještě těžší, nejtěžší, zranění, lehký trénink, střední…“ – Mark Reifkind, Master SFG


Otázkou je i kardio (jojo, to sprosté slovo co já absolutně nenávidím xD) Je dobré ho v objemu úplně vyřadit? Podle mě je pro každého člověka - ať už v objemu, dietě, nebo v kterémkoli jiném ''stavu'' - důležité mít každodenní přirozený pohyb. Tedy nevozit se neustále autem, ale chodit pěšky, na procházky se psem apod. Pokud toto ''dodržujete'', kardio není potřeba.

Druhou věcí je ale HIIT, ten bych se nebála do tréninku zařadit i v době objemu, stačí třeba 2x do týdne. Sprinty, kettlebell swings, trhy s jednoručkami, nadhozy, plyometrics, barbell complexes (něco prostě do češtiny nepřeložíte, omlouvám se - v případě nouze hledejte na googlu či youtube xD) - to všechno jsou cviky, které vám pořádně zvednou tepovku, zvýší kondičku, vybudují sílu, výbušnost, rychlost, spálí nějaký ten tuk a prostě....je to zábava! Není to přímo kardio, takže není potřeba tato cvičení dělat po delší časový úsek - většinou se vejdete do 15 - 20 minut. Mým oblíbeným ''kardiem'' jsou sprinty do kopce (ČLÁNEK ZDE), na které se vrhnu tak 1x do týdne a trhy s jednoručkami (ZDE ♥)

Například trhy s jednoručkami (už jsem se dopracovala na 18-22 kg jednoručku, jupí! :D) nejsou cvik, který se provádí v kdejakém fitku. Takže se nedivte, že se na vás lidi třeba budou divně dívat, ''co že to jako děláte za cvik a proč házíte tou jednoručkou a blablabala''. Jen si zajistěte, aby od vás lidi měli dostatečný odstup, jinak můžou přijít k újmě na zdraví (pokud jste si pustili video jak vypadá daný cvik, pochopíte) - vždy totiž existuje, ikdyž jen malinkatá možnost, že vám činka nedopatřením vypadne z ruky a někomu vletí plnou rychlostí přímo do tváře. A kdyby se tak už náhodou stalo, nevěste hlavu - zajistíte si tím u vás ve fitku na dlouho trvalý respekt a lidi vás budou strachy obcházet velkým obloukem! :D


Hlavní je ovšem posilovací trénink - to, co všichni tak strašně milujeme, o čem se nám v noci zdá, na co se těšíme když konečně odcházíme ze školy/práce/kteréhokoli jiného místa xD :3
Skoro v každém druhém článku do vás hrnu následující informaci (už vás tím asi štvu, co? :D) - komplexní/základní cviky by měly tvořit základ vašeho tréninku! Naučte se správnou techniku dřepu, mrtvého tahu, výpadů, bench pressu, přítahů v předklonu, tlaků na ramena, kliků a shybů - budují nejvíce síly, zapojujete při nich více svalových skupin = prostě to, co chceme! Postupně zkoušejte náročnější variace daných cviků - místo zadního dřepu čelní dřep, místo tradičního mrtvého tahu sumo mrtvý tah nebo rumuny, kliky s vyvýšením nohou, shyby se zátěží...


Já trénuju stylem 3+1, tedy 3 tréninky, 1 den pauza, 3 tréninky, 1 den pauza... Zaměřuju se hlavně na nohy, ramena a záda, proto tyto partie cvičím nejčastěji a nejtvrději!

A - nohy se zaměřením na zadní stranu stehen (zadní dřepy, rumuny, zakopávání) + lýtka
B - ramena + záda 
C - nohy se zaměřením na přední stranu stehen (předkopávání, čelní dřepy) + biceps + triceps + lýtka

Takže jedu A, B, C, volno, A, B, C, volno, A, B, C, volno.. (napsala bych to víckrát ale nechce se mi :D) Břicho k tomu hodím zhruba 4x týdně, článek o tom chystám na tento týden :)


Každý můj trénink trvá cca 90 minut - v tom počítám nějaké mobilizační cviky na začátku tréninku jen s vlastní váhou těla, abych ty klouby a ták připravila na zátěž + na závěr strečink (který docela dost flákám a pak jsem ztuhlá jak 80 letej chlap, ale jelikož jsem prostě lazy tak to vyčítat budu jen sama sobě xD)

JÍDELNÍČEK
- Ták, další oblíbená část je na řadě!
Jak už jsem párkrát psala, v objemu se nehodlám přežírat a skončit fat as fuck abych příští rok před soutěží musela shazovat 20 kilo tuku, co bych teď v objemu nabrala. Nene! :D

Základem mého jídelníčku je - maso, rýže, ovesné vločky, cottage, vejce, hydro protein, arašídové máslo a jiné ořechy, nějaká ta zelenina. Když to všechno spočteme dohromady, dá to cca 300 g sacharidů - jen komplexních (pomalu navyšuji, dokud se opět nedostanu na 450g), 120 g bílkovin a cca 70 g tuků (to nevím přesně, popravdě xD)


Narozdíl ale od toho, co jsem zastávala doposud - tedy pořád jíst ''striktně'', si teď každý týden dopřeju nějaký ten cheat meal. Nechávám si jej na sobotu, jelikož ten den jsem s přítelem a s ním si nějaké dobroty vychutnám nejvíc. Popravdě - právě on mě na ty cheat mealy naučil (styď se! :D)
Co to bývá? Piknik - ten prostě musí být, na ten se těším celý týden. A pak ještě jedna věc...


...tohle je prostě další dokonalost, kterou jsem neměla nikdy objevit. Jedině v lidlu, jedině tento je ten pravý (popravdě jsem jiný donut neochutnala, ale určitě je právě tento fakt ten nej! :D) Nenechte se zmást, že na první pohled vypadá celkem obyčejně. Uvnitř je totiž pudignová náplň která... oh božéé nemůžu o tom psat! Za jak dlouho že je sobota??? xDDDDDDDDDDDD

O tom, proč je dobré cheat meal (ne cheat day!! :D) občas zařazovat, vám napíšu v některém z dalších článků ♥

DOPLŇKY 
- Z doplňků stravy, které je vhodné (samozřejmě ne nutné) používat celoročně je protein (nejlépe hydrolyzovaný), rybí tuk (jelikož v naší stravě většinou nemáme dostatek omega-3-mastných kyselin), BCAA

Co s prádzným kyblíkem od hydra? No přece do něj nasypat rejži! Supr nápad (ne můj :D)

Mezi doplňky, co se používají spíše v objemu, (= v dietě moc ne) patří kreatin. Mám ale dojem, že většině lidí není přesně jasné, jak kreatin funguje - sám o sobě vám nárust svalové hmoty nezaručí, ale může vám v tom pomoci, pokud všechno děláte správně :D Dobré články o kreatinu jsou třeba ZDE nebo ZDE, kde si můžete přečíst i jak správně kreatin dávkovat (dávkování neznamená do sebe kreatin sypat horem spodem, ale na začátku provést tzv.''nasycovací fázi'' a pak ''fázi udržovací'')
Pokud budete hledat na internetu a zvažovat, jaký si koupit (protože jich je asi tak milion pět set druhů xD), doporučuji kreatin crepure.

Ták, doufám že po tomto článku je všem úúúplně jasné, jak takový objem probíhá (aspoň u mě jak probíhá :D)


Už jste někdy zkusili objem? Nebo jste právě na dietce a rýsujete do plavek? A co je lepší? :P :D

115 komentářů:

  1. Styď se za ten donut! :D :D Taky jsem si naordinovala cheat day a jinak se to snažím držet normálně. :) Ten přítel tě úžasně změnil k lepšímu! Co se jídla týče. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tvůj přítel jednoručky trhá a ty sem nedáš jeho video? Smutný =(

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že se z tebe stala s přítelem pěkná hříšnice :P (co se jídla týče, zbytek nevím:D)
    Já jsem v objemu také, ale už ho budu končit a pokusím se o nějaký udržovací režim...no chci se vidět, když už je můj žaludek tak zmlsaný a roztažený :D
    Však i ona ta trocha tuku není na škodu, ale to některým slečnám nevysvětlíš...bez něj nejde mít zadek jako bohyně - jako ty :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá jak to budeš mimo objem zvládat, pak dej určitě vědět :) A děkuji za pochvaly, jsi moooc hodná :D A na zadku se pořád (jako na zbytku těla xD) velmi velmi usilovně pracuje!!

      Vymazat
  4. o koľko je potreba navýšiť kalorický príjem aby telo naberalo svaly..? :) rozmýšlam nad zimným objemom :) ďakujem za odpoveď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je asi nejlepší postupně přidávat sacharidy, třeba každý týden 50-100 g a uvidíš, jak budeš nabírat :) Taky záleží na tom, z jakých hodnot bys vycházela (= kolik g sacharidů přijímáš teď) Bílkoviny bych držela na 2 g na 1 kg tělesné váhy (v netréninkový den můžeš trošku snížit) a sacharidy.. já mám 6-7,5 g na 1 kg tělesné váhy :) Tuky jez jak je libo :D :3

      Vymazat
    2. Momentálne mám cca 170-190 gr sacharidov, okolo 90-100 gr bielkovín a 50 gr tukov..:) takže by som musela zdvihnúť sacharidy docela dosť ..:D

      Vymazat
  5. máš FB fan page? aký? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.facebook.com/thebeautygloss?fref=nf

      Vymazat
  6. Jupí,další článek :-) už nevím kolikrát mám přečtený celý tvůj blog :-D jsem v objemu,docela u toho trpím-nejsem zvyklá na taková kvanta jídel. Pořád upravuju jídelníček,který mám od výživovýho poradce,no jsem z toho na větvi :-D počítám,to mně nebaví,zuřím! Ale tvoje postava je mi motivací,taky chci takový břicho,nohy a vůbec všechno! Momentálně vypadám jak somálec. Těším se na další články :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Tak pevně držím palce v nabírání! Já si taky pamatuju, když jsem poprvé dostala jídelníček od trenéra a ten svůj současný jsem musela totálně překopat. Z hodně mála sacharidů jsem hned najela na asi tak milion a hned ráno do sebe (mimo jiné :D) kopnout 150 g vloček byl nadlidskej výkon. Ale vidíš - přemohla jsem se a zvládla to. Po chvilce jsem si na tu spoustu jídla zvykla a bylo vše v pohodě! :)

      Vymazat
  7. Ten sval na boku(nevím jak se mu říká):-)ten je teda..vyrýsovanej:-)

    OdpovědětVymazat
  8. To je úúúúúúúžasný článek nejlepší :D ! A je dobře že už si i dopřeješ cheat! :) jsi skvělá!

    OdpovědětVymazat
  9. Niki prosim ak mas sestavene jakoze plan "legdeje"? :D potrebuju se inspirovat :) A cetla jsem ze objemovy trenink ma trvat do hodiny.co je na tom pravdy?prej 45-50 min je tak nejlepsi. Trva ti dyl?me prave nekdy i 2 hod to asi neni dobre nebo to neva?chci se inspirovat tvymi treninky 3+1 ale uz nechci zvetsovat ramena a zada tak muzu tu dvojku nahradit treba crossfitem?nebude to mit vliv na regeneraci noh?ktere naopak zvetsit chci?
    Prosim odpovez :D dekuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky :) v některém z dalších článků přidám zase tréninky popsané...
      jinak ono záleží jakým stylem trénuješ - pokud je to crossfit, určitě to bude kratší. Zato když jedeš tradičně ''kulturistické'' posilování tak nevadí když je trénink delší - pokud máš teda pořád sílu. Pokud už jsi při tréninku unavená, dál je to k ničemu a ukončila bych ho ;) Mě trvá většinou 90 minut jak jsem psala v článku.
      Tu ''dvojku'' klidně můžeš nahradit třeba ruce + břicho a jen nějakej pumpovací trénink na vršek.. ikdyž už nechceš aby rostl, určitě ho nepřestávej cvičit ;) Crossfit bych ''doprostřed'' mezi ty dva tréninky nohou necpala, to by regeneraci ovlivnit mohlo podle mě - jestli teda jedeš tradiční crossfit kde jsou hodně základní cviky...

      Vymazat
  10. Naprosto vyčerpávající článek, ale v dobrý slova smyslu :)
    Chci se zeptat, zase pojedeš objem, aby jsi nabrala na příští rok na soutěže? ;)
    Jinak s trhem s jednoručkama jsi mě pobavila, to se ti vážně stalo, že ti to vylítlo? :D
    A básnička o squatech nemá chybu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Naštěstí se mi to nestalo, že by mi ta jednoručka vylítla, dávám bacha :D
      Jinak jj, jedu objem abych na příští rok nabrala víc svalové hmoty hlavně na nohou, zádech a ramenech :) Ale tentokrát začnu s rýsováním před soutěží dřív, aby to nedopadlo jako tentokrát a nebyla bych do měsíce před soutěží v objemu a pak to nestihla vyrýsovat xD :)

      Vymazat
  11. Nechceš někdy natočit video, jak cvičíš? Já bych si ho pouštěla jako motivaci před tréninkama (a určitě bych nebyla sama)!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Tak nějaké nové video určitě plánuju u nás v posilce natočit, jen se k tomu dokopat.. :D

      Vymazat
  12. Super článok, dúfam, že objasní mnohým ako vyzerá skutočný objem a nie "objem" keď si dievča zdvihne na 2 týždne príjem z redukcie na udržovanie a po tých "ťažkých" 2 týždňoch hurá "rysovať".
    Chcela by som sa opýtať, počas voľna okrem prirodzeného pohybu odpočívaš úplne, či vtedy zaraďuješ HIIT a pod?
    Inak ti to strašne svedčí, láska ti prospieva, držím palce v príprave :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) HIIT zařazuju většinou v den tréninku, abych pak ten den, kdy mám mít volno, to volno měla fakt kompletní bez tréninku ;) Je to sice pro mě těžký celý den přežít bez cvičení (:D), ale druhý den mám vždycky víc síly a energie a určitě to prospívá ;)

      Vymazat
  13. Kreatin jsem jednu dobu brala ale vzhledem k tomu že jsem měla děsnou žízeň a to pořád celý den, tak jsem s tím přestala.. ráno jsem se vzbudila žíznivá, vypila celou láhev vody, stále žízeň... pořád žízeň, jenom žízeň... já už kreatin nikdy více.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám dojem že při jeho užívání se musí víc pít ;) natahuje nějak vodu do buněk...

      Vymazat
  14. Ten čokoládový donut z Lidlu je ještě lepší než tenhle vanilkový :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D mě byl doporučený tento.. tak uvidíme, třeba příště vanilkové nebudou a budu muste sáhnout po tom čoko :D pak dám vědět

      Vymazat
    2. Vem oba, cheat meal má být pořádný :D Ne, že bych tě k tomu nějak naváděla... ale víšco, pro srovnání :D Ale tenhle je samozřejmě taky dokonalý :D I ty z tesca, sice jsou bez náplně, ale třeba ten růžový? Mňami! :D

      Vymazat
    3. :D tyjo vy se mě všichni snažíte zkazit! :D Pak se nedivte až budu mít metrák s tím jak mi doporučujete co mám všechno sníst za dobroty! :D ale chápu že je to v dobrém, takže děkujíí :D ♥

      Vymazat
  15. Beauty jak mas sestaveny plan na nohy?ten 1. I ten 2. :) (serie,pocty,pauzy,celkova doba,provedeni) dekuju predem ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha doba 90 min. ale nevadí to ostatní?

      Vymazat
    2. Jeden trénink cca 90 minut jak jsem psala :) Série i počty opakování se celkem liší, podle toho jestli jedu s vyšší váhou spíš na sílu nebo s nižší a hlavně na hypertrofii... Takže rozpětí počtu opakování je kdekoli od 5 do 40 opakování (hlavně u nohou). Mezi sériemi ani cviky dlouho neodpočívám, nevydržím to, takže tak do minuty pauza tak na vydýchání, napití a osušení :D ;)

      Vymazat
  16. Nikča ahooj !! :)) chcem sa len opýtať že akú máš teraz aktuálnu váhu? a čo si myslíš o sacharidových vlnách? ja som tiež taky papkoš a už ich držim totižto 3tí krát a stále to nejak vzdám:D:D:D:D toje hrozne ja viem.. asi pojdem objem aj ked ide leto:(:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky :D Momentálně mám váhu něco přes 58 kg, za ty dna týdny vln jsem shodila 2 kg z 60 a zatím jsem je nějak nenabrala zpátky bohužel :D Sacharidové vlny jsou podle mě na rýsování nejlepší, když to teda vydržíš.. ono to ani nemusí být tak striktní - já jsem tam měla ještě vyřazené mléčné výrobky a ořechy, což ty nemusíš. A naopak ve dnech kdy máš mít low carb (vše pod 100 g sacharidů) bych ty tuky navýšila, ve dny high carb ty tuky naopak snížila ;)
      Ale se*... kašli na to :D Poď se mnou do objemu, ať v létě v tom nejsem jen já! :D

      Vymazat
  17. koblihy <3 neměla jsem tak 2 roky! ale je pravda, že poslední dobou jsem si furt kousala od přítele Snickersek (potvora jich nakoupil asi 50!!). Ti chlapi jsou zlo :D ale od pondělka už si jedu svoje, žádné užíračky, striktní papu a možná si jednou týdně dopřeju cheat meal jako ty:)

    Líbí se mi tvůj přístup k objemovce! i když takovou asi má většina bab, taky bych nechtěla shazovat tolik tuku :D už teď máš dokonalé proporce, jen tak dál!:)

    OdpovědětVymazat
  18. Na trhy s jednoručkou se chystám, ale mě vždycky trvá se vrhnout na nějaký nový cvik :D Donaty jsem jedla jako malá, hlavně proto, že je jedl Homer Simpson :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D to já se při cvičení taky držím spíš té klasiky, a trhy zas tak nějaký nový cvik není (nejsou? :D :D) áá Simpsonovi jsem taky žrala, asi si je někde najdu online a zase zkouknu, dlouho jsem je neviděla xD

      Vymazat
  19. Právě to shazuju přes primal stravování (včera mi to začalo :) ). Objem klasika rýže, kuře, olej, ořechy, zelenina, vločky, atd.

    Co je lepší? :D ale že se ptáš...
    Ten donutek je opravdu s pudinkovou náplňí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce ať se výsledky dostaví :) Donut má v sobě opravdu vanilkovou náplň, omnomnom :D :3

      Vymazat
  20. Super vyčerpávající článek ;) já si ovšem stejně našla, co mi v něm chybí. :D
    Chtěla bych se tě jen zeptat, co si myslíš o IF v objemu...na "fitness" webech čtu o 6ti porcích za den a já mám jen 2, za to obří. Začala jsem konečně pořádně makat v posilovně a jedu objem (300g sacharidů, 150g bílkovin (většinou ale tak o 10-20g víc, miluju tvarohy :D) a asi tak 60-70g tuků). Rády bych znala tvůj názor, jsi totiž obrovská inspirace a motivace!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za pochvalu :)
      Noo já jsem nedávno psala článek, kde jsem vyjádřila názor na všechny ostatní ''formy'' stravování -
      http://the-beauty-gloss.blogspot.cz/2014/03/jak-teda-vlastne-jist.html
      IF jde proti tomu, co se dosud desítky let dodržovalo a fungovalo to na všechny v kulturistice a fitness, ... Ale jelikož jsem nezkoušela, nemůžu posoudit. Podle mě je hlavní, když za den sníš dostatek STB, co za den potřebuješ - a to hlavně po tréninku aby bylo všeho dostatek. Někdy se mi taky stane, že mám jídlo ze začátku dne, pak třeba jsem 5 hodin bez jídla a nejvíc jídla mám až večer, .. taky mi z toho druhá hlava nenaroste xD Jinak to dodržuju klasicky, protože to tak na mě fungovalo a snad i bude fungovat :D Takže dělej jak myslíš :) držím palce

      Vymazat
  21. Kdy je nejlepší dávat omega3? prej světový kulturisti užívají hlavně proto, aby předešli přetrénování, kdy je tedy nejlepší si ho dát? je dobré třeba předtréninkem spolu s obědem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neřekla bych že je to přímo kvůli přetrénování.. spíš jak jsem psala v článku - pokud nejíš párkrát týdně ryby nebo nějaký mořský plody, chybí ti dostatek těch omega 3 a naopak máš nadbytek omega 6... :D
      Nejlépe je když si ho dáš 1 po jídle a 1 třeba před spaním

      Vymazat
    2. Nemusí to být orientované kolem tréninku ;)

      Vymazat
  22. Taky by mě zajímal plán na nohy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přidám trénink v některém z dalších článků ;)

      Vymazat
  23. "Uvnitř je totiž pudignová náplň která... oh božéé nemůžu o tom psat! Za jak dlouho že je sobota??? xDDDDDDDDDDDD" :D uplně si tě dovedu představit :D a sebe taky :DDDDDD

    OdpovědětVymazat
  24. já bych tedka chtěla rýsovat...ale mám problémy s kyčlema...nemůžu cvičit na nohy a tak :/ takže když bych se hýbala tak nějak "přorozeně" bez posilování, tak je lepší jíst méně a né uplně dokonale, nebo dokonale a hodně? děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě ale zařaď nějaký pohyb, aby jsi při rýsování nepřicházela o svalovou hmotu tím že nebudeš ty svaly vůbec používat - nevím, u čeho bys problémy mít neměla - třeba plavání, TRX, zkoušet cviky na hrazdě, kliky.. + k tomu jíst ''dokonale'' (jak ty píšeš :-)) - klidně s 2 cheat mealy za týden, vypočti si (nebo požádej nějoho ''kvalifikovaného'') množství sacharidů, tuků a bílkovin, co ty potřebuješ na svou váhu, výšku, věk a pohybovou aktivitu. Potom bych asi dala buď sacharidové vlny nebo jen manipulovala s množstvím sacharidů a tuků, co za den přijmeš ;) Bílkoviny pořád na stejné hodnotě 1,5 až 2 g na 1 kg tělesné váhy.

      Vymazat
  25. Mobilizační cviky před tréninkem - jaké přesně? Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně před dřepy -
      http://www.thestrengthagenda.com/wp-content/uploads/2012/11/Jon-North-Hip-Flexibility-Stretch-Elbows-Squat11-470x260.jpg

      https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQm5xhnzZGjgoX8LlLK7cA9cxwjswU1zO3dkOyhFMJ9Kt3z7Pne

      http://www.mujplan.cz/data/images/new_big/procedures/1758/Image00058.jpg

      + na ramena -

      http://4.bp.blogspot.com/-qR5GZEOQWgs/T0y8sp1D2xI/AAAAAAAAAPY/yE5BI-qL6tE/s1600/sabina%2Bshoulder%2Bdis.jpg

      http://i.ytimg.com/vi/xzR9trLRD0c/0.jpg

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď, jsem utvrzená v tom, že jsi prostě skvělá i uvnitř - o tvé postavě mluvit netřeba, jsi můj idol!

      Vymazat
  26. Kolik sacharidů obsahují batáty? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem,že dvakrát víc jak brambory

      Vymazat
    2. http://www.kaloricketabulky.cz/bataty---sladke-brambory/

      Vymazat
  27. Ahoj, jaký je prosím tvůj názor na doplněk CLA? Děkuji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, zatím jsem ho sama nepoužívala, tak nemůžu posoudit podle vlastní zkušenosti... zkus najít nějaké recenze na googlu a podle toho se rozhodni ;)

      Vymazat
  28. Už neodepisuje :D :(

    OdpovědětVymazat
  29. a co rikas na nejake cheat jidla pri pribirani z podvahy kombinovane se cvickem??? nevadi ti treba doprat 1 merci cokoladku,nejakou tycku,nebo treba 2-3 kosticky cokoladky v dobe treninku???kazdy den???a nekdy treba vetsi cheat- ten donut???nebo jak???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ti to pomůže jak psychicky tak fyzicky, když se snažíš dostat z podváhy ;) Neboj se toho ;)

      Vymazat
  30. Mě by třeba zajímalo, jak co si dát po kardiu :) (něco z klasických potravin) Po posilovacím teda nějaké to mléko, banán...po kardiu jen sacharidy? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po posilování - glukopur (hroznový cukr) + maso (z běžných zdrojů, no :D - nejlepší je fakt si pořídit ten protein (Hydro - smartlabs), když už se posilování věnuješ a chceš výsledky ;)
      Po kardiu bych dala to stejné.. :)

      Vymazat
  31. ahoj, na email jsem ti poslala dotaz ohledně přibíracího jídelníčku....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napiš mi prosím na FB stránku Beautygloss, na maily už nechodím mám je přehlcený :D :)

      Vymazat
    2. už jsem psala, ale zatím se mi nedostalo žádné odpovědi...

      Vymazat
  32. Taky by mně zajímal ten přibírající jídelníček,protože mám novej a za 2 týdny mám kilo dole a už mně to nebaví. Respektive nikde se nemůžu dočíst správný poměr sacharidů při nabírání,tuky i bílkoviny už mám v cajku,ale tím, že váha šla dolů,problém bude v sacharidech. Díkes ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 5-7 na kg tělesné váhy, podle výdeje a metabolismu..

      Vymazat
    2. Přii nabíracím jídelníčku 1 kg dole? To je divný :D Ale jak píše anonym nade mnou i jak jsem psala já výš v komentářích -. držím to cca 5-6 g sacharidů na 1 kg tělesné váhy. Nejlepší je to je přidávat postupně, třeba každý týden navýšit o 50 g a sledovat, jak na to tělo reaguje ;)

      Vymazat
    3. Tak kdoví z kama ten jídelníček má, Niki já se dočetla ve fitness časáku, že pokud chceme nějaké svaly nabrat, měli bychom přijímat aspoň 2kg na kg tělesné vahy sacharidů :DDDDDDDDD omg..

      Vymazat
    4. 2 kg na 1 kg sacharidů? :D taky dobrý, mám co dělat abych to dohnala.... :D :D :D

      Vymazat
    5. To už by ale musel být příjem bílkovin a tuků na 0, ne? :D

      Vymazat
    6. No prosím tě počítali jsme a počítali s kámoškou,až jsme se přece jenom dopočítali a mělo by to být ok-neměla jsem v pořádku sacharidy a to jsem to měla od výživového poradce-no šílený :-D Nastavila jsem si 70g bílkovin 250g sacharidů a 42g tuky,tak uvidíme po 2 týdnech ;-)

      Vymazat
  33. Niki, vypadáš úžasně, ale nechceš ze sebe udělat kulturistku že ne? :D

    OdpovědětVymazat
  34. Lidlove donuty jsou boží :D

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj myslíš že je vhodné do příbíracího jídelníčku (léčím se z anorexie) přiřadit i protein ? Mám pohyb tak 5x - 6x týdně a potřebovala bych ještě něco do jídelníčku přidat, tak mě napadl protein, všimla jsem si, že jsi ho v době, kdy jsi přibírala z anorexie, taky užívala ( a já nechci nutridrinky...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protein podle mě není nutný, záleží na tom, co cvičíš ;) Jestli posiluješ, nějaký protein (nejlépe hydrolizovaný) bych pořídila a společně s rychlými sacharidy ho po tréninku zařadila. Jestli ale zatím cvičíš jen tak doma, dostatek bílkovin dokážeš přijmout i z ''normální'' stravy, takže to není nutné ;) A pamatuj že to neslouží jako náhrada normální stravy ;)

      Vymazat
    2. Děkuji za rychlou odpověď :) předtím jsem jedla hodně a cvičila doma + nějaké sporty typu bruslení, běh atd. Ale asi před jsem začala chodit i do fitka a tělu zřejmě přestali stačit bílkoviny z "normální" stravy ,ikdyž jsem na jídle ještě více přidala, protože se váha nechtěla hnout. Takže si myslím, že by mi takový doplněk stravy přišel vhod :) pro doplnění bílkovin :)
      Lucka

      Vymazat
    3. když se léčíš z anorexie, proč máš takový výdej, to si kup aspoň gainer..

      Vymazat
    4. ten už mám ale jde mi o to jestli si mám pořídit i protein....proč mám takový výdej ? protože se snažím nabrat spíše svaly než tuk....myslím že je lepší cesta přibrat zdravě než sedět od rána do večera u televize a cpát se chipsama a colou...

      Vymazat
  36. Booože co bych dala za to tě znát :D mít takovou kamarádku, ty jsi uplně boží! :D :)

    OdpovědětVymazat
  37. prosímtě když chci aby mi narostli větší svaly na nohou, už tam nějaké mám, tak se to nějak zastavilo, vadí, když jedu třeba větší delší počet opakování nebo to už je spíš rýsovací i když je to větší váha a bolí to jak sviňa :D ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus střídat počty opakování - jet jak s vyšší váhou (= se kterou zvládneš max 10-12 opáček) a pak s nižší, abys ty svaly pořádně napumpovala ;) Zasáhneš tak oba typy svalových vláken a mohlo by to pomoct. Jinak zkus i nějakou změnu v tréninku, jestli ten samý jedeš pořád dokola, tělo si může po nějaké době zvyknout.. Takže třeba svaly předvyčerpat a základní cviky si nechat až na závěr tréninku, použít shazované série.. :) Snad to pomůže, držím palce! Snad nám ty nohy oběma hezky porostou :3 :D

      Vymazat
    2. Jo to jo :D :) děkuju! :)

      Vymazat
  38. Šak říkalas že bude článek :(

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj myslíš že je vhodný dát si v jeden den protein i gainer nebo to mám střídat a dát si jeden den protein a druhý den gainer ? (Snažím se přibrat z podváhy a beru to jako doplňky a cvičím 6x týdně)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli přibíráš tak dávej gainer vždy po cvičení!energetický příjem musí být vysoký, né že bojím se přibrat, nedám si ho (když přibrat potřebuješ) navíc když si ho dáš po cvičení, tak tuky po něm nepřibereš, jde to do svalů, ale když máš podváhu, tak bys měla navíšit i tělesný tuk, né se ho snažit pálit cvičením, musíš vědět co děláš..

      Vymazat
    2. Já si ho dávám vždy po cvičení a přibírání se nebojím, mě jde hlavně o to, abych si nějak nepoškodila zdraví, když budu brát více takových doplňků najednou...a tělesný tuk taky navyšuji. A necvičím proto, abych ho spálila, ale proto, že mě to baví a proto že se chci dopracovat k hezké postavě a neskončit po přibírání jako rozteklý puding - to by mělo za následek to, že bych zase chtěla zhubnout atd (začarovaný kruh). Jsem prostě zastáncem názoru, že z anorexie se člověk dostane nejlépe zdravým přibíráním

      Vymazat
  40. Ahoj, nechces sem dat vice optimisticke pozadi? Za chvili je leto a s nim i plno barev :-) Po chvilce cteni to neni moc prijemne na oci :-) hezkej den

    OdpovědětVymazat
  41. Prosím tě, kde kupuješ plavky na soutěž? :) Dívala jsem se na internetu a našla jsem jenom nějakou slovenskou stránku... :/

    OdpovědětVymazat
  42. Prosímtě jaký tréninkový plán (3+1) bys zvolila, pro rýsování podkožního tuku, ale zároveň pro růst svalů (hlavně nohy)? a jaký způsob?
    Prosím prosím odpověz

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj, snažím se nabrat svaly a tak jsem najela na takovou objemovku (není to uplně objemovka, snažím se jen o svaly) no a tréninky mám ráno, takže před tím si dávám jen s. protein a bcaa a jak "tank" :D žeru až po tréninku.. Vadí to?jakože trénuju téměř na lačno?já do sebe ráno nic nedostanu prostě, to už je zvyk :/ a jindy trénovat nemůžu, už tak jsem ráda, že můžu apsoň tak,děkuji

    OdpovědětVymazat
  44. "snažím se jen o svaly" celkem vtipné :D Pokud chceš nabrat svaly, musíš nabrat i nějaký tuk...a bylo by určitě lepší, kdybys před tréninkem aspoň něco snědla. Je to lepší jak pro kvalitu tréninku, tak pro výsledky. Nevěřím těm žvástům, že je lepší cvičit nalačno, to ne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to teda jde přibrat čistou svalovou hmotu.. Je rozdíl mezi objemovkou a rýsovačkou a potom, když si najdeš středí cestu a jíš kaloricky prostě normálně a posiluješ tak ti svaly narostou, zastavý se to, až když už by to byl fakt objem a oni potřebovali speciální výživu, já třeba nabrala svaly a ještě tuk trochu vyrýsovala, tady nebyla řeč o objemovce, kdy máš přibrat i něco málo tuku, protože jíš dost

      Vymazat
    2. tuk přibereš vždy ;)

      Vymazat
  45. Nikčo, už teď vypadáš naprosto skvěle, tak jsem upřímně hrozně zvědavá, jak budeš vypadat za ten rok na jarních soutěžích .. :)) To bude masakr! :D
    Chci se zeptat, psala jsi, že zařazuješ sprinty jednou týdně - vyhrazuješ si na ně speciální den nebo to zfoukneš zároveň s tréninkem v posilovně? :))
    Co se trhů týče, tak u nás v posilovně máme několik crossfitových fanatiků (kteří mimo jiné neustále okupují stojan na dřepy !!!! asi mi jednou ta činka z ruky vážně "omylem" vyletí :D), takže u nás v posilovně to není vůbec nic neobvyklého .. :D No co, alespoň nejsem za exota .. :D
    Cheat meal? U tebe? Nejsi nemocná? :D Ne, samozřejmě, že je dobře, že sis našla stravování, které ti vyhovuje společně s koblihama z Lidlu! :D Jenom to není tak dávno, co jsi urputně trvala na naprosto čisté stravě, tak jsem tomu nejdřív vůbec nechtěla věřit .. :D
    Ještě jednou - vypadáš skvěle, příští rok ti budu držet pěsti! :)) Už budeš mít určitě po maturitě, tak to bude jenom taková třešnička na dortu ta soutěž! :))
    gettingfit.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky :) No sprinty si dám většinou v den, kdy mám čas celej den, takže jdu ráno do posilky, pak pár hodin pohov a sprinty až k večeru, až venku není takovej pařák a naberu zase sílu :) V ty dny odpočinku ne ;)

      Vymazat
  46. Děláš si ze mě srandu z toho zadečku? Wow! To čumím :O. Taky si takový přeju 3:) fakt supr!

    OdpovědětVymazat
  47. Mám to tu ráda, ale vrátím se, až to bude "Černě na bílém", ne naopak, toto mi rve oči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za upozornění, řeklo mi to už víc, lidí, něco s tím udělám ;)

      Vymazat
  48. wow, vypadáš úžasně! :) já hledám právě tu střední cestu, neím kolik cvičit a kolik jíst :/ každý sousto se mi zpravdila zafixuje na břicho :/ :D

    OdpovědětVymazat
  49. Tresou se ti stehna kdyz s nima zaklepes???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nejsi ty piča? :DDD (promiň za hrubé vyjadřování Niki, ale jako to je otázka psychycky nemocného člověka)
      .. Prosímtě, zpamatuj se!

      Vymazat
    2. Nechapu,proc se tady do me navazis??? Niki ma krasne osvalene nohy,tak me zajima,jestli se i ji tresou,pokud je nema zrovna zatle....boze

      Vymazat
    3. :D popravdě řečeno jsem to nijak nepozorovala, ale když už taková otázka padla tak ano, trochu se mi zaklepou, ale to tím jak se hýbe celej ten sval nějak xD

      Vymazat
  50. Je tvůj přítel taky tak nasvalenej jako ty? Respektive je to taky fitnesák? :D :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc velký fitnesák ;D Koukni na facebooku - Beastshade ;)

      Vymazat
    2. :D a je dokonce i o ''trochu'' víc nasvalenej než já :D

      Vymazat
  51. Ahoj Beautygloss, jen tip na superfood s vysokym obsahem omega 3 - chia seminka. Urcite lepsi varianta rybiho tuku :) . A makej ty koblizku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D děkuju za tip :* a makám, makám... o to se nemusíš bát :))

      Vymazat
  52. Zrovna jsem na tom tak, že objem nemusím fakt ne, ale to bude asi tím, že můj objem je zatím tuk a né svaly:D...

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D