neděle 3. března 2013

Paleo 'hranolky' s arašídovým máslem

Ahoj lidi! :) Jsem moc ráda za všechny pěkné komentráře, které jste napsali k včerejšímu článku s fotkami :) Na případné otázky ještě dneska odpovím :D
Prozatím vám přináším recept na úžasné 'hranolky'. A ne, nejsou z brambor, ani nejsou smažené ve friťáku! :D Poslední dobou se snažím do jídelníčku zařazovat více 'nových' druhů zeleniny, nebo nových spíš pro mě, protože já jsem vždycky jedla tak akorát rajčata, okurky, papriky... Takže už tu byly třeba úžasné pizza muffiny (které si zamilovala i fitness-girl ;D), dále bych chtěla zkusit batáty (sladké brambory), ale to mi zatím štěstí nepřeje! :/ Ptala jsem se v našem městě už asi v 5 supermarketech, a nikde nic! Dokonce ani v makru (tam je prý obyčejně mívají, ale ZROVNA KDYŽ JE CHCI JÁ TAK TAM NEJSOU! :D) Ale já pátrání nevzdávám! :)

A z čeho teda tyto hranolky jsou? Z 'prapodivné' věci zvané 'pastiňák'! Je to zelenina podobná petrželi, ale popravdě nevím, jaký je mezi nimi rozdíl :D Každopádně to chutná úžasně, navíc - v kombinaci s oříškovým máslem je všechno úžasné! :D A jak už možná víte, arašídy (takže i arašídové máslo :D) nejsou 'paleo' ani primal, ale pokud se paleo stravy držíte na 100 %, nahraďte je třeba mandlovým! :)

 

INGREDIENCE
- 3 pastiňáky, oloupané
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce arašídového másla (nebo jiného oříškového
- 1/4 lžičky soli

POSTUP
1) Troubu předehřejeme na 200 stupňů, plech vyložíme pečícím papírem
2) Pastiňáky oloupeme a nakrájíme na tenké proužky jako hranolky
3) V mističce smícháme zbytek ingrediencí a každou hranolku ve směsi obalíme
4) Hranolky skládáme na plech, potom vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 minut :)

15 komentářů:

  1. Vypadá to moc hezky! Já hranolky dělala párkrát z celeru a na to jak ho nemám ráda, tak ty hranolky byly boží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z celeru si je dělala mamka, ale trochu jinak a rozhodně ne s arašídovým máslem :D Mě právě tyto chutnají víc, jsou takové hezky slaďoučké, nevím jak to popsat :)

      Vymazat
    2. Takto je taky budu muset někdy zkusit! Pastiňák jsem snad ještě nejedla a tohle je takový hezky "nenásilný" způsob úpravy :D

      Vymazat
    3. Mamka ho právě měla ještě v ledničce, dělala nějakou polívku a trochu tam zbylo, tak jsem to zkusila a zamilovala se! :D

      Vymazat
  2. Já dělala "hranolky" z celeru a patří mezi moje oblíbené :)
    Jinak batáty chci taky ochutnat už dlouho a zovna včera sem je viděla v Albertu .. sakra proč sem si je nevzala?! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ! to snad ne :D U nás v albertu po nich není ani vidu! Grr, závist :D

      Vymazat
  3. Batáty jedině doporučuju, dělala jsem z nich hranolky, chipsy, pyre, na co jen si mlsny jazyk vzpomene :DD a pastinak jsem uz parkrat videla v regalech, tak ted se asi odvazim a vyzkousim :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ti ty batáty tak závidím! :D Asi si je budu muset vypěstovat sama, nebo nevím! :D

      Vymazat
  4. Děkuji za skvělý tip na přílohu :) Musím říct, že mi svými recepty velmi usnadňuješ přechod na primal stravu. I když ani já nejsem ochotná vzdát se arašídového másla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to zkus, je to moc dobroučký :))

      Vymazat
  5. paráda já dělám většinou celerové nebo petrželkové a mrkvičkové a jsou taky skvělé :) ale s arašídovým máslem jsem je ještě nejedla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to určo zkus, s arašídovým máslem všechno hned posuneš na vyšší úroveň! :D

      Vymazat
  6. Na první pohled vypadají jako nějaké žebra! :D
    ale věřím, že sis musela pošmáknout! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D tak žebra by mě zrovna nenapadly :D Ale fakt to byla dobrota, ať už to vypadá jakkoliv! :D

      Vymazat
  7. Ahoj, na netu jsem četla v diskuzích, že nejsou vůbec křupavý. Jak vypadaly ty tvoje? Jinak to vypadá úžasně, dneska si je chci dělat k obědu :)

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuji! :) Pokud neodpovím, neznamená to ignoraci, ale ''pracovní vytíženost'' :D